Gå direkt till innehåll
Renault introducerar Alaskan; en pick up med potential för världsmarknaden

Pressmeddelande -

Renault introducerar Alaskan; en pick up med potential för världsmarknaden

Renault introducerar Alaskan, en pick up med potential för världsmarknaden

Globala ambitioner

För att nå ut med sin nya globala transportbilsstrategi går Renault in på marknaden för pick-up trucks, ett segment som står för mer än en tredjedel av den globala lätta transportbilsförsäljningen.

Renault lanserar Alaskan som är en s k ”high end truck” med plats för 5 passagerare och som kan ta upp till 1 ton gods. Alaskan som visas upp på en presskonferensen idag den 3 september är en konceptbil som designmässigt är lite mer extrem än den kommande produktionsbilen. Men dimensionerna är precis de samma. Den produktionsfärdiga versionen av Renault Alaskan presenteras under första halvåret av 2016.

Motorerna som erbjuds i nya Renault Alaskan är samma bränslesnåla motorer som finns i Renault Master – alltså en fyrcylindrig twin-turbo motor som förenar prestanda med klassledande bränsleekonomi och låga CO2-utsläpp.

Parallellt med offensiven på produkt- och marknadssidan, lanserar Renault också Renault Pro+, ett globalt varumärke som ger professionell och anpassad service till transportbils- och hantverkarkunder. Förutom att erbjuda skräddarsydda produkter och tjänster, kommer expertåterförsäljaren Renault Pro+ att leverera allt för sina affärskunder; från reklam på bilen till eftermarknadsservice. Renault Pro+ förkroppsligar Renaults kundlöfte som är integrerat i planerna på att bli en världsledande transportbilsaktör.

Renault marknadsledare i Europa

De senaste 17 åren har Renault legat etta i Europa på transportbilsmarknaden. Tätt följd av Ford men ändå i ledning. I Frankrike har Renault en marknadsandel på hela 32,2 % vilket är 1,2 % upp jämfört med 2014.

Men även i övriga Europa ökade försäljningen efter introduktionen av Nya Renault Kangoo 2013 och därefter Nya Renault Trafic och Nya Master år 2014.

Sammantaget har Renault sålt mer än 180 000 fordon 2014, vilket ger en ökning på 8,7 % jämfört med året innan. Det är Renault Kangoo som är populärast och som i Frankrike är den mest sålda lätta transportbilen i segmentet. 2014 såldes 65 000 Kangoo-bilar varav 2 000 är den eldrivna versionen Kangoo ZE. Som nummer två ligger Renault Master med 55 000 sålda fordon och Trafic med 40 000. Dessutom har Dacia Dokker sålts i 20 000 exemplar.

Ämnen


Renault Nordic AB är ett helägt dotterbolag till Renault SAS i Paris som startade 2007 i Norden. Renault S.A. har lång historia och traditioner bakåt i tiden, från 1898. Sedan den 1/1-2008 distribuerar Renault Nordic AB personbilar, lätta transportbilar, reservdelar och service efter köpet med egen operativ verksamhet. Återförsäljarnätverket är starkt med över 160 Renault återförsäljare som sammanlagt har över 350 försäljningsställen och serviceverkstäder spridda över hela Norden. Tillsammans erbjuder de service och reservdelar för omkring 400 000 Renaultägare.

Kontakter

Karin Lyrborn

Karin Lyrborn

Presskontakt Presschef

RN Nordic AB

RN Nordic AB (Renault Sverige)

RN Nordic AB är importör för Renault Group’s varumärken Renault, Dacia och Alpine i Sverige. Importören, som ägs till lika delar av Hedin Mobility Group och Salvador Caetano, säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom cirka 12 huvudåterförsäljare uppdelade på 70 försäljningsställen och 160 verkstäder. Renaults ambition är att öka sina marknadsandelar i Sverige samt utöka det elektrifierade produktsortimentet, både för person- och transportbilar. På huvudkontoret i Stockholm arbetar cirka 80 anställda. Mer information på www.renault.se

RN Nordic AB (Renault Sverige)
Borgarfjordsgatan 18
164 40 Kista
Sweden